Jan Nieuwveld: “Tijd nemen voor communicatie is essentieel”

13 maart 2024

Technisch adviseur Jan Nieuwveld van Seinenergie geeft tijdens de bijeenkomst voor Huizer VvE’s op 11 april een presentatie. Hij is een doorgewinterde professional in het verduurzamen van woningen. Ruim 30 jaar geleden was hij al betrokken bij de ontwikkeling van innovatieve concepten om woningen energieneutraal te maken. Nieuwveld heeft meer dan 250 VvE’s geholpen met verduurzaming. Hij weet goed met welke uitdagingen VvE’s te maken hebben bij het verduurzamen van hun complexen.

De sleutel tot succes

“De sleutel tot succes is tijd nemen voor communicatie met appartementseigenaren en het VvE-bestuur. Het is van cruciaal belang om duidelijk te maken wat de meerwaarde van verduurzaming is. Denk daarbij aan een levensduur van 40 jaar, een gezonder binnenklimaat en de mogelijkheid voor ouderen om langer zorgeloos te kunnen blijven wonen.”

Speciale VvE-aanpak

Verduurzamingstrajecten bij VvE’s kunnen veel tijd kosten. Nieuwveld heeft in samenwerking met het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek een werkwijze ontwikkeld waarmee het gehele proces in minder dan 2 jaar kan worden afgerond. Nieuwveld: “De speciale VvE-aanpak is ontwikkeld om de verduurzaming zo efficiënt mogelijk te laten plaatsvinden op het gebied van tijd en geld.”

Twijfels?

In de praktijk ziet Nieuwveld regelmatig twijfels om te investeren in het verduurzamen van VvE-complexen. Met de energiecrisis in het achterhoofd en het bewustzijn dat (groot) onderhoud uiteindelijk toch moet plaatsvinden, lijkt die weerstand nu af te nemen. Tijdens de VvE-bijeenkomst vertelt hij uitgebreid hoe een VvE succesvol kan worden verduurzaamd.

Aanmelden

Wilt u meer te weten komen over de speciale VvE-aanpak? Meld u dan snel aan voor de het webinar op woensdag 8 mei van 19.30-21.00.

Klik hier voor meer informatie en direct aanmelden voor het webinar op 8 mei.