Het Energie Diensten Bedrijf maakt een rondje door Hilversum met de technisch adviseurs

28 februari 2024

De technisch adviseurs verbonden aan het Energie Diensten Bedrijf Gooi en Vechtstreek (EDB) gingen samen op pad onder leiding van Projectleider Herman Schotman.

Hieronder een video impressie van het rondje door Hilversum waarbij Hermans Schotman tekst en uitleg geeft.

Tijdens een rondje door Hilversum werden onder andere eenvormige wijken bezocht met woningen die zijn gebouwd na 1995. Het EDB heeft een aanbod voor bewoners die stappen willen zetten naar een comfortabel, zuinige én gezonde woning.

Stappenaanpak of in één keer naar aardgasvrij wonen
Er zijn inmiddels al diverse bewoners die in één keer de stap naar aardgasvrij en gezonder wonen hebben gemaakt, maar dat is financieel niet direct voor iedereen haalbaar of wenselijk. Dit is ook de reden dat we de ‘stappenaanpak’ aanbieden voor alle bewoners in Hilversum. De gemeente Hilversum biedt via het EDB voor bewoners die stappen willen zetten of toch in één keer aardgasvrij willen gaan wonen een gratis Klimaatplangesprek aan.

Klimaatplangesprek
Tijdens het Klimaatplangesprek wordt de huidige woonsituatie goed in beeld gebracht. We maken een rondje door de woning en bepalen samen welke ingrepen er wel of niet nodig zijn. Dit alles resulteert in een begroting inclusief huidige en nieuwe maandlasten. Wilt u als bewoner van de gemeente Hilversum serieus aan de slag en op de juiste wijze op weg naar aardgasvrij wonen? Meld je dan hier aan voor een gratis intakegesprek.

Bij een aantal andere gemeenten in het Gooi zijn een beperkt aantal klimaatpannen gratis. Meld u zich in dat geval hier aan. Wij laten u dan weten of het voor u ook kosteloos is.