Gemeente Hilversum

Een gratis Klimaatplan voor iedere woningeigenaar

in Hilversum

De gemeente Hilversum stelt voor elke woningeigenaar die de woning wil verduurzamen gratis een klimaatplan ter beschikking. Dit plan geeft in één oogopslag inzicht in wat er moet gebeuren om energiezuinig, comfortabel én gezond te wonen.

In het Klimaatplan wordt ook aangegeven wat de investeringen en opbrengsten zijn en welke subsidies en financieringsmogelijkheden er zijn. En niet te vergeten de geschatte maandlasten nu en in de nieuwe situatie na het doorvoeren van verduurzamingsmaatregelen.

Agenda Gemeente Hilversum

Geen evenementen gevonden!

Nieuws

Speciaal voor makelaars: een gratis Klimaatplan voor iedere te koop staande woning

De aankoop van een nieuwe woning is bij uitstek het moment om na te denken over verduurzaming. Vaak wordt er al een verbouwing gepland en dan is het efficiënt tegelijkertijd te kijken hoe je de woning energiezuinig kunt maken. De bekende ‘twee vliegen in één klap’.

Het Energie Dienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek (EDB) heeft van de gemeente Hilversum opdracht gekregen om makelaars in de gelegenheid te stellen een gratis klimaatplan aan te vragen voor een woning die ze te koop hebben staan.

Het gaat in eerste instantie om een proef van een jaar (2024) om te kijken of deze aanpak aansluit bij de wensen van makelaars en huizen kopers.

Isoleren? Vraag nu de HIP subsidie aan

Goed nieuws! Heeft u na 1 januari 2023 isolatiemaatregelen uitgevoerd? Vanaf vandaag kunt u hier de HIP subsidie voor aanvragen. Gaat u in de toekomst isoleren? Dan kunt u subsidie aanvragen wanneer de maatregelen zijn uitgevoerd.

De subsidie aanvragen kan tot en met 31 december 2026. Het subsidiebudget maken we jaarlijks bekend. Heeft u een aanvraag ingediend en is het budget voor dit jaar op? Dan komt u op de wachtlijst voor volgend jaar.

Onderstaande partners zijn betrokken

1. Gemeente Hilversum

De gemeente organiseert een voorlichtingscampagne voor huiseigenaren waaronder een wijkbijeenkomst en/of straatgesprekken en zet een rijdende showroom in.

2. Duurzaam Bouwloket

Dit is het energieloket van de gemeente Hilversum. Huiseigenaren kunnen er terecht voor telefonisch advies en de doorverwijzing naar bouwers en installateurs voor offertes.

3. Energiecoöperaties

Energiecoöperaties in Hilversum organiseren gratis coachgesprekken over de stapsgewijze aanpak van uw woning. U krijgt een rapport uit het Hoomdossier van Hilverzon of HET.

Volg één van onze webinars of meld je aan voor één van de informatieavonden.