Gemeente Hilversum

We helpen je met een verantwoord  (stappen)plan voor jouw woning

Steeds meer huiseigenaren willen hun huis verduurzamen. De motivatie om dat te doen is voor iedereen anders. De één wil graag energie- en geld besparen, de ander frisse lucht in huis, meer wooncomfort, het klimaat verbeteren of een hogere woningwaarde. In alle gevallen is het verstandig om een goed plan te laten maken! Alleen dan weet je hoe je woning in elkaar zit én krijg je een goed overzicht van de mogelijkheden.

De gemeente Hilversum helpt je door alle woningeigenaren een gratis Klimaatplan aan te bieden ter waarde van gemiddeld € 450,-.

We helpen je: geen loze woorden!

Het Klimaatplan is een onafhankelijk (technisch) advies waarin staat hoe je jouw huis in stappen of in één keer aardgasvrij kunt maken. Je bepaalt zelf welke maatregelen je wilt nemen. In het Klimaatplan worden de maatregelen, kosten, opbrengsten, subsidies en financieringsmogelijkheden overzichtelijk op een rijtje gezet. Zelfs de nieuwe maandlasten worden berekend. En als je dat wilt, dan zorgen wij ook voor de uitvoerende partij.

Bewoners aan het woord

In één keer aardgasvrij en comfortabeler wonen, het verhaal van Henk en Annie Smit.

Voordat we hieraan begonnen was onze energierekening € 160,- per maand en we betalen nu € 12,- per maand

Nieuws

Speciaal voor makelaars: een gratis Klimaatplan voor iedere te koop staande woning

De aankoop van een nieuwe woning is bij uitstek het moment om na te denken over verduurzaming. Vaak wordt er al een verbouwing gepland en dan is het efficiënt tegelijkertijd te kijken hoe je de woning energiezuinig kunt maken. De bekende ‘twee vliegen in één klap’.

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek (EDB) heeft van de gemeente Hilversum opdracht gekregen om makelaars in de gelegenheid te stellen een gratis klimaatplan aan te vragen voor een woning die ze te koop hebben staan.

Het gaat in eerste instantie om een proef van een jaar (2024) om te kijken of deze aanpak aansluit bij de wensen van makelaars en huizen kopers.

Isoleren? Vraag nu de HIP subsidie aan

Goed nieuws! Heeft u na 1 januari 2023 isolatiemaatregelen uitgevoerd? Vanaf vandaag kunt u hier de HIP subsidie voor aanvragen. Gaat u in de toekomst isoleren? Dan kunt u subsidie aanvragen wanneer de maatregelen zijn uitgevoerd.

De subsidie aanvragen kan tot en met 31 december 2026. Het subsidiebudget maken we jaarlijks bekend. Heeft u een aanvraag ingediend en is het budget voor dit jaar op? Dan komt u op de wachtlijst voor volgend jaar.

Onderstaande partners zijn betrokken

1. Gemeente Hilversum

De gemeente organiseert een voorlichtingscampagne voor huiseigenaren waaronder een wijkbijeenkomst en/of straatgesprekken en zet een rijdende showroom in.

2. Duurzaam Bouwloket

Dit is het energieloket van de gemeente Hilversum. Huiseigenaren kunnen er terecht voor telefonisch advies en de doorverwijzing naar bouwers en installateurs voor offertes.

3. Energiecoöperaties

Energiecoöperaties in Hilversum organiseren gratis coachgesprekken over de stapsgewijze aanpak van uw woning. U krijgt een rapport uit het Hoomdossier van Hilverzon of HET.

Volg één van onze webinars of meld je aan voor één van de informatieavonden.