Gemeente Hilversum

Een gratis Klimaatplan voor iedere Huizenkoper in Hilversum

De aankoop van een nieuwe woning is bij uitstek het moment om na te denken over verduurzaming. Vaak wordt er al een verbouwing gepland en dan is het efficiënt tegelijkertijd te kijken hoe je de woning energiezuinig kunt maken. De bekende ‘twee vliegen in één klap’. 

Het Energie Dienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek (EDB) heeft van de gemeente Hilversum opdracht gekregen om in samenwerking met makelaars iedere huizenkoper een gratis klimaatplan aan te bieden voor verduurzaming van de woning. Voor de aspirant-koper betekent dit dat zij een gratis Klimaatplan voor verduurzaming van de woning kunnen aanvragen via hun makelaar of rechtstreeks bij het Energie Dienstenbedrijf.

Bijeenkomst Makelaars: Verduurzaming – De techniek

Op donderdag 7 december organiseert het Energiedienstenbedrijf in samenwerking met gemeente Hilversum voor alle makelaars een bijeenkomst over de technische mogelijkheden van verduurzaming. Welke ontwikkelingen zijn er en wat is interessant voor toekomstige woningeigenaren als het gaat om woningverduurzaming? De bijeenkomst wordt verzorgd door een van de technisch adviseurs van het EDB, daarnaast is er een adviseur van de gemeente Hilversum aanwezig. We bespreken een Klimaatplan wat gemaakt is voor een woning die in de verkoop staat en maken hiermee een koppeling naar de dagelijkse makelaarspraktijk. Het volledige programma volgt.

Datum: donderdag 7 december 2023
Tijd: 16:00  – 17:00 uur
Locatie: Opleidingscentrum Bouwmensen Bussum, parallelweg 1, Bussum

Isoleren? Vraag nu de HIP subsidie aan

Goed nieuws! Heeft u na 1 januari 2023 isolatiemaatregelen uitgevoerd? Vanaf vandaag kunt u hier de HIP subsidie voor aanvragen. Gaat u in de toekomst isoleren? Dan kunt u subsidie aanvragen wanneer de maatregelen zijn uitgevoerd.

De subsidie aanvragen kan tot en met 31 december 2026. Het subsidiebudget maken we jaarlijks bekend. Heeft u een aanvraag ingediend en is het budget voor dit jaar op? Dan komt u op de wachtlijst voor volgend jaar.

Wijkprojecten Hilversum

Met de gemeente Hilversum is afgesproken dat er in 2023 meerdere wijkprojecten worden uitgevoerd. Een wijkproject houdt in dat huiseigenaren ontzorgt worden bij de verduurzaming van hun woning van voorlichting, advisering en subsidiering tot en met de uitvoering van de maatregelen. Er wordt samengewerkt met verschillende organisaties die allemaal een stukje van de ontzorging voor hun rekening nemen. In 2023 komen de volgende jaren ’30 buurten aan de beurt:

  • Rode Dorp
  • Schilderskwartier
  • Bloemenkwartier Zuid
  • Johannes Geradtsweg, Kleine Drift, Electro- en Geuzenbuurt.

Agenda Gemeente Hilversum

Onderstaande partners zijn betrokken

1. Gemeente Hilversum

De gemeente organiseert een voorlichtingscampagne voor huiseigenaren waaronder een wijkbijeenkomst en/of straatgesprekken en zet een rijdende showroom in.

2. Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek

Het Energiedienstenbedrijf heeft een klimaatplan ontwikkeld voor huiseigenaren die vergaand willen verduurzamen. Dan moet je denken aan aardgasvrij of aardgasvrij ready (Isoleren en Ventileren). In de gemeente Hilversum zijn deze Klimaatplannen gratis beschikbaar voor:

  • Bouwjaren 1995-heden
  • Bouwjaren 1970-1985
  • Bouwjaren ca 1930
  • Voor andere bouwjaren kunt u bellen met projectleider Herman Schotman. 06 250 67 602

De gemeente Hilversum stelt gratis Klimaatplannen beschikking. Geïnteresseerd? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek inclusief een Klimaatplan specifiek voor jouw woning.

3. Duurzaam Bouwloket

Dit is het energieloket van de gemeente Hilversum. Huiseigenaren kunnen er terecht voor telefonisch advies en de doorverwijzing naar bouwers en installateurs voor offertes.

4. Energiecoöperaties

Energiecoöperaties in Hilversum organiseren gratis coachgesprekken over de stapsgewijze aanpak van uw woning. U krijgt een rapport uit het Hoomdossier van Hilverzon of HET.

Volg één van onze webinars of meld je aan voor één van de informatieavonden.