Fiona Hamberg: “VvE’s staan er bij verduurzaming niet alleen voor”

13 maart 2024

Fiona Hamberg is sinds 2018 betrokken bij het Nationaal Warmtefonds. Het Warmtefonds is opgericht om de verduurzaming van gebouwen te versnellen. Tijdens de VvE-bijeenkomst op 11 april geeft Hamberg een presentatie over het Nationaal Warmtefonds.

Hulp bij verduurzaming VvE’s

Het verduurzamen van een VvE-gebouw is best een ingewikkeld proces. Kennis over technische mogelijkheden en duidelijke afspraken over de financiering zijn vaak cruciale factoren voor succes. Hamberg benadrukt: “Gelukkig staat een VvE er niet alleen voor. Er is veel informatie beschikbaar en er zijn professionele partijen die VvE’s kunnen begeleiden. Het Warmtefonds heeft investment managers die het VvE-bestuur graag ondersteunen bij financieringsaanvragen. Door nauw samen te werken zijn er al veel succesvolle processen afgerond. Hopelijk volgen er nog veel meer.”

Aantrekkelijke voorwaarden

Hamberg: “De rente van de VvE Energiebespaarlening is vorig jaar verlaagd. Ook zijn de leenbedragen verhoogd en is het aanvraagproces gedigitaliseerd en vereenvoudigd. Bovendien kunnen kleine VvE’s ook bij het Nationaal Warmtefonds terecht. Dit zijn belangrijke punten zodat we zoveel mogelijk VvE’s kunnen helpen met het verduurzamen van het gebouw. ” Tijdens de bijeenkomst geeft Hamberg verdere toelichting.

Inspiratie

Wie zich wil laten inspireren door positieve ervaringen van andere VvE’s, kan een kijkje nemen op https://www.warmtefonds.nl/vve/ervaringsverhalen.

Aanmelden

Wilt u weten wat het Nationaal Warmtefonds kan betekenen voor VvE’s? Meld u dan snel aan voor de VvE-bijeenkomst op donderdag 11 april van 19.30-21.30 in de bibliotheek Huizen.

Klik hier om u aan te melden voor de informatieavond.