Zuinig én comfortabel wonen: een goed begin is het halve werk

1 februari 2024

‘We zien door de bomen het bos niet meer’, hoorden de adviseurs van het Energiedienstenbedrijf het afgelopen jaar vaak. Woningeigenaren verdwalen het woud van adviezen om te verduurzamen. Ook het vinden van bedrijven die meerdere maatregelen uit kunnen voeren blijkt lastig. Het klimaatplan van het Energiedienstenbedrijf blijkt een goed begin. Het geeft een helder inzicht welke stappen er nodig zijn om – uiteindelijk – zonder aardgas de woning comfortabel en zuinig te maken. Ook geeft het klimaatplan inzicht in de maandlasten na het uitvoeren van de maatregelen. Een goed begin, dus.

Woningeigenaren zetten stappen
Steeds meer woning- en appartementeneigenaren in het Gooi zijn bezig met het energiezuinig, comfortabel én gezond maken van hun woning. Het Energiedienstenbedrijf heeft afgelopen jaar zo’n 120 woningeigenaren en zo’n 33 appartementen complexen geadviseerd hoe ze op weg kunnen naar aardgasvrij. Een kleine tiental eigenaren heeft een offerte voor een aardgasvrije renovatie ontvangen.  Én er zijn nu een stuk of 5 woningen die door onze partners aardgasvrij opgeleverd zijn. Klein beginnen, groot winnen, zullen we maar zeggen.

In één keer of in stappen comfortabel wonen
We merken dat het klimaatplan mensen helpt in de weg naar een zuinig, gezond en aardgasvrij huis. Maar niet elke woningeigenaar kan en wil in één keer naar een aardgasvrije woning. Daarom gaan we de komende tijd ook bedrijven zoeken die stap-voor-stap maatregelen kunnen bieden.

Gratis klimaatplannen
Door afspraken met de gemeenten Hilversum, Wijdemeren, Blaricum en Laren zijn er voor een aantal woningeigenaren gratis klimaatplannen ter beschikking.

Ook aan de slag naar een zuinig, comfortabele én gezonde woning: meldt u zich dan aan voor een klimaatplangesprek.

Door: Oscar Jansen, projectleider Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek