Sinds 2017 wonen Jeroen Buurma en zijn vrouw met veel plezier in de Bloemenbuurt in Hilversum. In de afgelopen jaren hebben ze flink geïnvesteerd in hun woning: een nieuwe keuken, een frisse badkamer en een mooie, opgeknapte tuin. Maar aan verduurzamen waren ze eigenlijk nog niet toegekomen. Totdat er begin dit jaar een brochure van de gemeente in samenwerking met het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek (EDB) op de mat viel.
“We wilden alleen de cv-ketel vervangen,” vertelt Jeroen. “Maar toen we zagen dat we mogelijk €2.000 subsidie konden krijgen met de Collectieve Isolatie Actie, zijn we toch eens gaan kijken wat er verder mogelijk was.”
Persoonlijk advies aan huis
Na het lezen van de brochure namen Jeroen en zijn vrouw contact op met het EDB. Adviseur Marianne van Dijk kwam bij hen thuis langs voor een persoonlijk adviesgesprek. Samen bespraken ze de mogelijkheden en maakte Marianne een voorlopige kosteninschatting. Op basis daarvan koos het stel voor twee maatregelen:
- Bodemisolatie
- HR++ glas in het grote raam aan de voorzijde van de woning

Adviseur Marianne van Dijk (EDB) en bewoner Jeroen
Van advies tot uitvoering
Na het adviesgesprek hoefde Jeroen zelf niet op zoek naar betrouwbare uitvoerders. Het Energiedienstenbedrijf nam met de gratis offerteservice die zorg uit handen door offertes aan te vragen bij hun vaste partnerbedrijven: Nederland Isoleert voor de bodemisolatie en Motshagen Glas voor het HR++ glas. Beide bedrijven kwamen bij Jeroen langs voor een inmeting. Op basis daarvan volgden definitieve offertes, die iets hoger uitvielen dan de eerdere schatting, maar nog steeds goed binnen de verwachtingen bleven.
Na akkoord namen de bedrijven rechtstreeks contact op om de werkzaamheden in te plannen. De subsidieaanvraag regelde Jeroen zelf via de gemeente Hilversum, zodra alle offertes waren ondertekend.
Een geïsoleerde bodem in 45 minuten
De uitvoering van de bodemisolatie verliep soepel en vlot. De isolatiespecialisten kwamen met een busje vol zakken isolatiekorrels en brachten via een grote slang het materiaal onder de woning aan – in dit geval via de kelder achter in het huis. De vloer in huis werd eerst zorgvuldig afgedekt met dekens, waarover de slang werd gelegd.
Eén van de monteurs kroop de kruipruimte in met het uiteinde van de slang, terwijl zijn collega vanaf het bedieningspaneel de korrels langzaam en gelijkmatig inblies. Na afloop werd de opening netjes afgesloten met een schot, zodat het isolatiemateriaal goed op zijn plek blijft. De hele klus – het aanbrengen van bodemisolatie onder zo’n 50 vierkante meter vloeroppervlak – was in nog geen 45 minuten geklaard.
Eerste in de straat, maar zeker niet de laatste
Volgens Marianne van het EDB zijn Jeroen en zijn vrouw de eersten in hun straat die nu echt in de uitvoeringsfase zitten. Maar ze is al bij meerdere buren langs geweest voor een intakegesprek. En dat merkte Jeroen ook:
“Tijdens de werkzaamheden kwamen verschillende buren even kijken. Je merkt dat er veel interesse is. Iedereen wil wel comfortabeler wonen én besparen op energie.”
Ook benieuwd wat er mogelijk is voor jouw huis?
Neem contact op met ons op en ontdek welke subsidies en maatregelen er voor jou beschikbaar zijn. Samen maken we jouw huis comfortabeler én klaar voor de toekomst!