Een gratis Klimaatplan voor iedere Huizenkoper in Hilversum

22 juli 2023

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek (EDB) heeft van de gemeente Hilversum opdracht gekregen om in samenwerking met makelaars iedere huizenkoper een gratis klimaatplan aan te bieden voor verduurzaming van de woning.

De aankoop van een nieuwe woning is bij uitstek het moment om na te denken over verduurzaming. Vaak wordt er al een verbouwing gepland en dan is het efficiënt tegelijkertijd te kijken hoe je de woning energiezuinig kunt maken. De bekende ‘twee vliegen in één klap’.

Maar…. dan moet je wel weten hoe je dat aanpakt. Dat bracht de gemeente Hilversum op het idee om bij makelaars te peilen of er behoefte is om bij aan-of verkoop van een woning tegelijkertijd een plan voor verduurzaming aan te bieden. Dat viel bij de makelaars in goede aarde en daarom waren zij afgelopen donderdag allemaal uitgenodigd in de binnentuin van het Raadhuis om bijgepraat te worden over dit initiatief. 35 makelaars gaven acte de préséance.

Van het Energiedienstenbedrijf waren de projectleiders Herman Schotman en Oscar Jansen en technisch adviseur Marianne van Dijk aanwezig. Die hebben uitgelegd wat zo’n Klimaatplan inhoudt en wat de toekomstige koper daar aan heeft. Na afloop ontstonden er geanimeerde gesprekken over het vervolg van dit project en deze nieuwe samenwerking.
Voor de aspirant koper betekent dit dat zij een gratis Klimaatplan voor verduurzaming van de woning kunnen aanvragen via hun makelaar of rechtstreeks bij het Energiedienstenbedrijf.

Voor vragen kunt u bellen met: Herman Schotman | Projectleider EDB | 06 250 676 602