Gemeenten Blaricum, Laren en Eemnes

De BEL gemeenten  Blaricum, Eemnes en Laren werken samen bij de energiebesparing in de bestaande particuliere bouw. Ze hebben onlangs een bijeenkomst georganiseerd en voorlichting gegeven aan meer dan 120 woningeigenaren. Gepresenteerd werd een ontzorgmodel van voorlichting tot en met uitvoering van maatregelen dat wordt uitgevoerd door een aantal organisaties die allemaal een deel van de ontzorging voor hun rekening nemen.

1. Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek (EDB).

Het EDB heeft een Webinar georganiseerd op 13 april JL. met als onderwerp het aardgasvrij renoveren van woningen die zijn gebouwd in de jaren ‘70-‘85. Het Webinar was druk bezocht en bood de kans voor het aanvragen van een gratis klimaatplan voor een aardgasvrije woning. Zo’n klimaatplan geeft inzicht in de soort maatregelen, kosten, opbrengsten, subsidies en maandlasten.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek inclusief een Klimaatplan specifiek voor jouw woning.

2. Duurzaam Bouwloket

Dit is het energieloket van de BEL gemeenten. Huiseigenaren kunnen er terecht voor telefonisch advies en de doorverwijzing naar bouwers en installateurs voor offertes.

3. Energiecoöperaties

De energiecoöperaties in uw gemeente bieden de kans voor het aanvragen van coachgesprekken aan huis over de stapsgewijze aanpak van de verduurzaming van uw woning. U krijgt een handig rapport dat u verder helpt om keuzes te maken. Aanvragen kunnen worden gedaan via het Duurzaam Bouwloket.

Agenda Gemeente

Blaricum, Laren en Eemnes

Volg één van onze webinars of meld je aan voor één van de informatieavonden.