Webinar Klimaatplannen Makelaars Hilversum, Blaricum en Laren

Onlangs hebben alle makelaars op uitnodiging van de gemeente Hilversum uitleg gekregen van het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek (EDB) over de Klimaatplannen die zij maken voor individuele woningeneigenaren. Het idee is om makelaars uit Hilversum, Blaricum en Laren gratis een Klimaatplan aan te bieden voor de woningen die zij in de verkoop hebben staan. Deze Klimaatplannen geven aan hoe een woning aardgasvrij kan worden gerenoveerd, welke maatregelen nodig zijn (isoleren, ventileren en installeren) wat de kosten, opbrengsten, subsidie- en financieringsmogelijkheden zijn. Het EDB organiseert een webinar voor om dieper op het Klimaatplan in te gaan zodat u een volledig beeld krijgt van de inhoud van het Klimaatplan.

Het EDB nodigt alle makelaars uit Hilversum, Blaricum en Laren u uit om aan dit Webinar deel te nemen op dinsdag 19 september van 19.30 tot 20.30 uur.

Het Webinar wordt verzorgd door Herman Schotman, projectleider van het EDB en technisch adviseur Jan Nieuwveld, die de klimaatplannen mede heeft ontwikkeld.

PROGRAMMA

  1. Welkom, toelichting op het programma en ‘huishoudelijke’ mededelingen
  2. Voorstellen van de sprekers
  3. De techniek van het aardgasvrij renoveren
  4. De inhoud van het Klimaatplan
  5. Aanvraagprocedure voor gratis klimaatplan
  6. Afsluiting en vragen