Bijeenkomst op 11 april voor VvE’s in Huizen die willen verduurzamen

29 maart 2024

De gemeente Huizen en het Energiedienstenbedrijf organiseren op donderdag 11 april een bijeenkomst voor verenigingen van eigenaren (VvE’s) in de bibliotheek van Huizen. De bijeenkomst is voor appartementseigenaren en VvE-bestuurders die nadenken over verduurzamen. Tijdens de bijeenkomst vertellen we u over de technische mogelijkheden (maatregelen), financiering en subsidies voor VvE’s en laten we voorbeelden zien. Deelname is kosteloos en vrijblijvend.

Waarom verduurzamen?
Een goed geïsoleerd en geventileerd appartement brengt veel voordelen met zich mee. Het comfort in huis gaat omhoog en de energierekening omlaag. Ook de onderhoudskosten vallen lager uit. Toch worstelen veel VvE’s met de vraag hoe ze dat moeten aanpakken. Wat is er nodig? Wat gaat dat kosten? Wie gaat de maatregelen uitvoeren? Welke leveranciers kan ik gebruiken? Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek ondersteunt verenigingen van eigenaren in dit proces.

Eén aanspreekpunt
Het Energiedienstenbedrijf heeft een totaalaanpak ontwikkeld voor de woningvoorraad van verenigingen van eigenaren. Zo hebben bestuurders van VvE’s één aanspreekpunt voor het hele verduurzamingstraject. Door deze aanpak valt alles onder één dak: voorlichting, intake, QuickScan, maatwerkadvisering, uitvoering en financiering. Het doel is om VvE’s te helpen om vergaand te verduurzamen, terwijl de woonlasten gelijk blijven.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 11 april van 19.30-21.30 in de Bibliotheek van Huizen. Het adres is Plein 2000 1. U kunt zich hier aanmelden.